RUSYA / RUSSIASÖYLEŞİLER / DEBATESUKRAYNA KRİZİ- CRISIS IN UKRAINE

İstihbarat ve Rusya-Ukrayna Savaşı

Özgür Özdamar, Nihat Ali Özcan ve Kaan Kutlu Ataç

Okuma Süresi: 3 dk.
image_print
Doç. Dr. Özgür Özdamar
Doç. Dr. Nihat Ali Özcan
Dr. Kaan Kutlu Ataç

Panorama Söyleşileri kapsamında Doç. Dr. Özgür Özdamar (Bilkent Üniversitesi) moderatörlüğünde bir araya gelen Doç. Dr. Nihat Ali Özcan (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Kaan Kutlu Ataç (Mersin Üniversitesi) “İstihbarat ve Rusya-Ukrayna Savaşı” başlıklı söyleşiyi gerçekleştirdi.

Panorama Söyleşisi’nin video kaydını izlemek için:

Panorama Söyleşisi’nin ses kaydını dinlemek için:

_______________________________________________________________________________________________

Doç. Dr. Özgür Özdamar, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Dr. Özdamar’ın makaleleri European Journal of IR, Foreign Policy Analysis, International Studies Review, Political Research Quarterly gibi dergilerde yayınlanmıştır.  Dr. Özdamar’ın son ortak yazarlı kitabı , “Role Theory in the Middle East and North Africa”, Routledge yayınevi tarafından 2019 yılında basılmıştır. Özgür Özdamar 2018-2019 akademik yılını SAIS-Johns Hopkins’de Fulbright araştırmacısı olarak geçirmiş ve Türkiye-ABD ilişkileri üzerine bir proje yürütmüştür.

Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Lisans eğitimini, Kara Harp Okulu/Ankara ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesinde bitirdi. Doktora tezini 1999 yılında, “PKK (Kürdistan İşçi Partisi) Tarihi, İdeolojisi ve Yöntemi” üzerine yazdı. Tez, aynı isimle 1999’da Kitap olarak yayınlandı. Özcan, 1997 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Kıdemli Binbaşı rütbesiyle emekli oldu.  Kısa süre Avukatlık yaptı. Ağustos 2010- Mayıs 2011 arasında Oxford Üniversitesi Tarih Fakültesi, “Savaşın Değişen Karakteri” programında, “Ayaklanma ve Ayaklanmaları Bastırma Teorileri” üzerine doktora sonrası çalışma yaptı. Halen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde Doçent olarak görev yapmakta ve “Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı’’da danışmandır. Milliyet Gazetesinde köşe yazarıdır. İlgi alanları; Terörizm, Ayaklanma ve Ayaklanmayı Bastırma Teorileri, İç savaş, PKK, Orta doğu, Sivil-Asker İlişkileri ve İstihbarat disiplinidir. 

Dr. Kaan Kutlu Ataç, Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisanslarını tamamladı.  Ataç, 2016’da Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nden doktora derecesini aldı. Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olan Ataç, Milli Savunma Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak dersler vermektedir.

İlgili Yazılar / Related Papers

The Uncontested Throne: Putin's 2024 Win and the Muted Voices of Discontent - Muhammet Koçak

Peace-making for Ukraine: The Swiss Track, the Chinese Pretence, and the Antalya Diplomacy Forum - Pavel K. Baev

Sürdürülebilir Savaş?: Ukrayna İşgalinde Üçüncü Yıl - Evren Balta

Five Shifts in the Balance of War in Ukraine’s Favor - Pavel K. Baev

İlginizi çekebilir...
Ukrayna Krizi: Ne Oldu? Ne Oluyor? Ne Olacak? Mustafa Aydın, Mitat Çelikpala, Serhat Güvenç ve Sinem Akgül Açıkmeşe