Kamuoyu Algıları Çerçevesinde Türk Dış Politikası

Mustafa Aydın, Mitat Çelikpala, Sinem Akgül-Açıkmeşe, Soli Özel

Prof. Dr. Mustafa Aydın

Prof. Dr. Mitat Çelikpala

Prof. Dr. Sinem Akgül-Açıkmeşe

Soli Özel

Panorama Söyleşileri kapsamında sanal ortamda bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Aydın (Kadir Has Üniversitesi), Prof. Dr. Mitat Çelikpala (Kadir Has Üniversitesi), Prof. Dr. Sinem Akgül- Açıkmeşe (Kadir Has Üniversitesi) ve Soli Özel (Kadir Has Üniversitesi) Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması 2020 Sonuçları‘nı 24 Haziran 2020 tarihinde düzenledikleri bir Panorama canlı yayında tartıştılar.

Canlı yayın video kaydını izlemek için:

Panorama Söyleşi ‘nin ses kaydını dinlemek için:

Söyleşi‘nin deşifresi hazır olduğunda buraya eklenecektir.

_______________________________________________________________________________________________

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim üyesidir. Halen Euro-Mediterranean University (Slovenya) Senato Üyeliği ve World Council for Middle Eastern Studies Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Prof Aydın, European Academy of Sciences and Art, European Leadership Network, Global Relations Forum, Turkish Atlantic Council, International Political Science Association ve International Studies Association üyesidir. Bugüne kadar yurt içi ve dışında çok sayıda üniversite ve araştırma merkezinde çalışmalar yürütmüş olan Aydın’ın Türk dış ve güvenlik politikaları, uluslararası güvenlik, uluslararası ilişkiler teorileri ile Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleri jeopolitik ve güvenliği üzerine yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Prof. Dr. Mitat Çelikpala, 1992’de ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nden mezun olduktan sonra, 1996’da Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002’de Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden doktora derecesini aldı. Eylül 2005-Şubat 2006 arasında Oxford Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2010’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı görevini yürüttükten sonra, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı (2010-2014) görevine atanan Prof. Çelikpala, halen Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Çalışma alanları arasında Türk dış ve güvenlik politikaları, Rusya, Kafkasya ve Orta Asya, diaspora çalışmaları, Karadeniz Bölgesi ve enerji güvenliği gibi konular bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok derginin yayın ve danışma kurullarında yer alan Prof. Çelikpala’nın, uzman olduğu konularda dergi ve kitaplarda yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sinem Akgül-Açıkmeşe, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2011’den bu yana öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. International Studies Association’ın (ISA) Yönetim Konseyi üyesi, UİK Derneği’nin Genel Sekreteri ve European Review of International Studies dergisinin alan editörüdür. Açıkmeşe’nin akademik ilgi alanları arasında Güvenlik Çalışmaları, Avrupa bütünleşmesi ve güvenliği, AB dış ve komşuluk politikası ile AB-Türkiye ilişkileri bulunmaktadır.

Soli Özel, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisidir. T24 portalında yazıları çıkmaktadır.