ABD ve Rusya Arasında Türkiye

Ayşegül Sever, Emre Erşen, Nur Çetinoğlu Harunoğlu ve Rahime Süleymanoğlu Kürüm

Doç. Dr. Rahime Süleymanoğlu Kürüm

Prof. Dr. Emre Erşen

Prof. Dr. Ayşegül Sever

Dr. Nur Çetinoğlu Harunoğlu

Literatür Sohbetleri kapsamında Doç. Dr. Rahime Süleymanoğlu Kürüm (Bahçeşehir Üniversitesi) kolaylaştırıcılığında bir araya gelen “Turkey between the United States and Russia: Surfing the Edge” kitabının yazarları Prof. Dr. Ayşegül Sever (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Emre Erşen (Marmara Üniversitesi) ve Dr. Nur Çetinoğlu Harunoğlu (Marmara Üniversitesi) kitaplarını ‘Rusya-Ukrayna Savaşı’ bağlamında değerlendirmiştir.

Söyleşisi’nin video kaydını izlemek için:



_______________________________________________________________________________________________

Doç. Dr. Rahime Süleymanoğlu-Kürüm, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapmaktadır. Lisans derecesini 2005 yılında Kuzey Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler alanında, 2006 yılında Nottingham Üniversitesi’nden Uluslararası Hukuk alanında almıştır. Doktora derecesini 2012 yılında Nottingham Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamıştır. Nottingham Disiplinlerarası Ekonomik ve Siyasi Araştırma Merkezi’nin (NICEP) ortak üyesi. Araştırma ilgi alanları Avrupalılaşma, AB dış politikası, Türk dış politikası, AB’nin cinsiyetçilik çalışmaları, toplumsal cinsiyet ve diplomasi ve elit sosyolojisi üzerine odaklanmaktadır.

Prof. Dr. Emre Erşen, Marmara Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Ayrıca Rusya, İngiltere, Avusturya ve Polonya’daki çeşitli üniversite ve araştırma kuruluşlarında misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Türk dış politikası, Rus dış politikası, Türkiye-Rusya ilişkileri, Avrasyacılık ve jeopolitik alanında  makaleleri ve konferans bildirileri bulunmaktadır.

Prof.Dr.Ayşegül Sever, Marmara Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını İngiltere’de tamamlamıştır. İbrani Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve LSE Ideas’da araştırmalar yapmak üzere ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunmuştur. İlgi alanları olan Türk dış politikası, Soğuk Savaş, Ortadoğu-Türkiye İlişkileri ve Bölgeselleşme üzerine yazılmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

Dr. Nur Çetinoğlu Harunoğlu, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir.  Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla Galatasaray Üniversitesi, Université Libre de Bruxelles ve Marmara Üniversitesi’nden almıştır. Doktora sürecinde, London School of Economics ve George Washington Üniversite’sinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. ABD dış politikası, Türk dış politikası, Türkiye-ABD ilişkileri üzerine çalışmaktadır.