SÖYLEŞİLER / DEBATES

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Biliminde Sayısal Yöntemler

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

 

16 Ekim 2020 tarihinde çevrim içi ortamda bir araya gelen Ali Şevket Ovalı, Çiğdem Kentmen-Çin ve Reşat Bayer “Sosyal Bilimlerde Yayın Yapmak Çevrimiçi Seminerleri”nin ikincisini gerçekleştirdi.

 

  • Ali Şevket Ovalı

    Doç. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi

Doç.Dr. Şevket Ovalı, Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 1996 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’ndan, doktora derecesini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’ndan alan Doç Dr. Ovalı, 2004’ten bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bir süre Hollanda Maastricht University College’da lisans ve lisansüstü dersler veren Ovalı’nın başlıca çalışma alanları, uluslararası güvenlik, Türk dış politikası, Türk-Yunan ilişkileri ve Türk-Amerikan ilişkileridir. Doç. Dr. Ovalı, 2010’dan beri Uluslararası İlişkiler Dergisi’nin editörü olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden almıştır. Yüksek Lisans derecesini, araştırma görevlisi olarak da çalıştığı Bahçeşehir Üniversitesi’nin Avrupa Çalışmaları programında tamamlamıştır. Doktorasını University of Missouri, Columbia’dan Siyaset Bilimi üzerine 2007 yılında almıştır. Aynı yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır. 2012 yılında Doçentliğe, 2018 yılında Profesörlüğe yükselmiştir. 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından siyaset bilimi alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) kazanmıştır. Araştırma alanları kamuyou, seçmen davranışları ve siyasal katılımdır. Kentmen Çin, 2011’den beri European Union Politics dergisinin editörler kurulunda yer almaktadır. Kasım 2018’den beri de İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yerine getirmektedir.

  • Çiğdem Kentmen-Çin

    Prof. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi

Doç. Dr. Reşat Bayer, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde görev yapmaktadır. Bayer, doktora eğitimini Pennsylvania State Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Öncelikli araştırma alanları uluslararası işbirliği ve çatışmalardır. Aynı zamanda barış çalışmaları ve çatışma çözümü konuları ile de ilgilenmektedir.   Journal of Peace Research, Conflict Management and Peace Science, Globalizations, International Studies Quarterly ve British Journal of Political Science gibi dergilerde araştırmaları yayımlanmıştır.

  • Reşat Bayer

    Doç. Dr., Koç Üniversitesi

İlgili Yazılar / Related Papers

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Küresel Güç Mücadelesi Senfonisinde Kreşendo - Kaan Kutlu Ataç

Yapay Zeka, Kuantum Bilgisayarlar ve Uluslararası Güvenlik - Kerem Karaçay

İlginizi çekebilir...
Sosyal Bilimlerde Bilimsel Çıktı, Yayın ve Yaygın Etki