Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Uluslararası İlişkiler Teorileri Serisi 1: Teori Nedir?- Faruk Yalvaç

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Teori Nedir?

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası İlişkiler Teorileri Serisinin ilk bölümünde Prof. Dr. Faruk Yalvaç “Teori Nedir?” konusunu açıkladı.

Podcast’i dinlemek için:


Faruk Yalvaç, Prof. Dr., Atılım Üniversitesi

Faruk Yalvaç Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesidir. Talas Amerikan Ortaokulu, Tarsus Amerikan Koleji ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezundur. Yüksek Lisans ve Doktora derecesini London School of Economics’ten almıştır. Fletcher School of Law and Diplomacy’den bir yüksek lisans diploması daha vardır. Çalışma alanları arasında uluslararası ilişkiler teorileri, Marksizm ve Uİ, eleştirel gerçekçilik ve tarihsel sosyoloji bulunmaktadır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

Senem Görür, Kadir Has Üniversitesi

Senem Görür, 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Görür, 2019 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden lisans derecesini aldı. Görür, lisans eğitiminden sonra çalışmalarına Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans anabilim dalında devam etmektedir. Görür, akademik çalışmalarının yanı sıra şu an Medyascope TV’de muhabir olarak çalışmaktadır. Medyascope TV’de ağırlıklı olarak dış haberler ile ilgilenen Görür, Spektrum adında haftalık bir podcast hazırlayıp, sunmaktadır. Görür’ün ilgi alanları arasında Türkiye siyasi hayatı ve siyasal iletişim bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir...
Popülist İktidarlar Pandemiyi Atlatacak mı? – Seda Demiralp