13. Gününde Askeri Boyutuyla Rusya-Ukrayna Savaşı

Mustafa Aydın, Serhat Güvenç, Arda Mevlütoğlu, Can Kasapoğlu ve Sine Özkaraşahin

Prof. Dr. Mustafa Aydın

Prof. Dr. Serhat Güvenç

Arda Mevlütoğlu

Dr. Can Kasapoğlu

Sine Özkaraşahin

Panorama Söyleşileri kapsamında Prof. Dr. Mustafa Aydın (Kadir Has Üniversitesi) kolaylaştırıcılığında bir araya gelen Prof. Dr. Serhat Güvenç (Kadir Has Üniversitesi), Arda Mevlütoğlu, Dr. Can Kasapoğlu ve Sine Özkaraşahin “Gününde Askeri Boyutuyla Rusya-Ukrayna Savaşı ” başlıklı söyleşiyi gerçekleştirdi.

13. Gününde Askeri Boyutuyla Rusya-Ukrayna Savaşı” başlıklı Panorama Söyleşisi’nin video kaydını izlemek için:



_______________________________________________________________________________________________

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim üyesidir. Halen Euro-Mediterranean University (Slovenya) Senato Üyeliği ve World Council for Middle Eastern Studies Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Prof Aydın, European Academy of Sciences and Art, European Leadership Network, Global Relations Forum, Turkish Atlantic Council, International Political Science Association ve International Studies Association üyesidir. Bugüne kadar yurt içi ve dışında çok sayıda üniversite ve araştırma merkezinde çalışmalar yürütmüş olan Aydın’ın Türk dış ve güvenlik politikaları, uluslararası güvenlik, uluslararası ilişkiler teorileri ile Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleri jeopolitik ve güvenliği üzerine yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Prof. Dr. Serhat Güvenç , Lisans ve yüksek lisans eğitimi Marmara Üniversitesi’nde, doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Daha önce Koç, Chicago, Bilgi ve Boğaziçi Üniversitelerinde ders veren Güven. 2010 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Türk-Yunan ilişkileri, Türk-AB ilişkileri ve Güvenlik Çalışmaları konularında yurt içinde ve dışında yayınlanmış çeşitli çalışmaları bulunmaktadır.

Arda Mevlütoğlu, Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği, yüksek lisans derecesini ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları bölümlerinden almıştır. Halen uluslararası bir danışmanlık ve ticaret firmasının savunma programlarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda savunma teknolojileri ve politikaları, havacılık ve uzay ile bölgesel güvenlik konularında akademik araştırma ve yayın faaliyetleri yürütmektedir.

Dr. Can Kasapoğlu, Doktora derecesini Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nden, yüksek lisans derecesini Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Roma’da bulunan NATO Savunma Koleji’nde ve Tallinn’de bulunan NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi’nde akademik çalışmalarda bulunmuştur. Can Kasapoğlu ayrıca İsrail’in önde gelen düşünce kuruluşlarından BESA Center’da ve Fransız düşünce kuruluşu FRS bünyesinde görev yapmıştır. 2017 Han Şeyhun kimyasal saldırısına ilişkin, Fransız düşünce kuruluşu FRS tarafından yayımlanan ‘Shayrat Connection’ (Şayrat Bağlantısı) raporu dahil olmak üzere, askeri bilimler ve stratejik meselelere ilişkin birçok yayını bulunmaktadır.

Sine Özkaraşahin, EDAM’da savunma ve güvenlik analisti olarak çalışmaktadır. Leiden Üniversitesi’nden lisans derecesini aldıktan sonra, Sciences Po Paris’te Uluslararası Kalkınma ve Ortadoğu İlişkileri üzerine yüksek lisansını tamamlayan Özkaraşahin, EDAM’da kaynaklı istihbarat analizi ve gelişmekte olan savunma teknolojileri üzerine çalışmaktadır.