PANORAMA SÖYLEŞİLERİ

Kamuoyu Algıları Çerçevesinde Türk Dış Politikası

Mustafa Aydın, Ebru Canan-Sokullu, Serhat Güvenç, Sinem Akgül Açıkmeşe

Prof. Dr. Mustafa Aydın

Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu

Prof. Dr. Serhat Güvenç

Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe

Panorama Söyleşileri kapsamında sanal ortamda Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın (Kadir Has Üniversitesi) kolaylaştırıcılığında bir araya gelen Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu (Bahçeşehir Üniversitesi), Prof. Dr. Serhat Güvenç (Kadir Has Üniversitesi) ve Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe (Kadir Has Üniversitesi) “Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması 2022” sonuçlarını 16 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen webinarda değerlendirdiler.

Panorama Söyleşi ‘nin video kaydını izlemek için:


_______________________________________________________________________________________________

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim üyesidir. Halen Euro-Mediterranean University (Slovenya) Senato Üyeliği ve World Council for Middle Eastern Studies Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Prof Aydın, European Academy of Sciences and Art, European Leadership Network, Global Relations Forum, Turkish Atlantic Council, International Political Science Association ve International Studies Association üyesidir. Bugüne kadar yurt içi ve dışında çok sayıda üniversite ve araştırma merkezinde çalışmalar yürütmüş olan Aydın’ın Türk dış ve güvenlik politikaları, uluslararası güvenlik, uluslararası ilişkiler teorileri ile Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleri jeopolitik ve güvenliği üzerine yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL İstanbul’un direktörüdür. Aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Konseyi Panorama Portalı’nın editörlüğünü yürütmektedir. Akademik ilgi alanları kantitatif siyaset bilimi, uluslararası güvenlik çalışmaları, dış politika ve kamuoyu araştırmalarıdır.

Prof. Dr. Serhat Güvenç , Lisans ve yüksek lisans eğitimi Marmara Üniversitesi’nde, doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Daha önce Koç, Chicago, Bilgi ve Boğaziçi Üniversitelerinde ders veren Güven. 2010 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Türk-Yunan ilişkileri, Türk-AB ilişkileri ve Güvenlik Çalışmaları konularında yurt içinde ve dışında yayınlanmış çeşitli çalışmaları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe , Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2011’den bu yana öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans derecelerini Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları-Uluslararası İlişkiler programından ve Jean Monnet bursiyeri olarak London School of Economics’ten Avrupa Çalışmaları alanında aldı. TÜBA bursiyeri olarak Ankara Üniversitesi’nin Avrupa Birliği-Uluslararası İlişkiler programından doktora derecesine hak kazandı (2008). London School of Economics’te misafir doktora öğrencisi, University of California-San Diego’da ve Stellenbosch Üniversitesi’nde misafir araştırmacı, Harvard Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi (2017) olarak bulundu. Prof. Dr. Açıkmeşe, International Studies Association’ın (ISA) Yönetim Konseyi üyesi (2018-2020), UİK Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, European Review of International Studies dergisinin alan editörüdür. AB’nin Erasmus+, Marie Curie ve Jean Monnet programları kapsamında araştırma projeleri yürüten ve uluslararası-ulusal bilimsel dergiler ile kitaplarda makaleleri yayınlanan Prof. Açıkmeşe’nin akademik ilgi alanları arasında Güvenlik Çalışmaları, Avrupa bütünleşmesi ve güvenliği ile AB-Türkiye ilişkileri bulunmaktadır. Prof. Açıkmeşe, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü bünyesinde, “Avrupa Birliği’nde Hibrit Tehditler” konusunda Avrupa Komisyonu Jean Monnet Kürsüsü projesini yürütmektedir.