Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yeşil Konuşmalar – 4: Çevre ve Güvenlik İlişkisi-1: Çevresel Güvenlik

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin dördüncü bölümünde Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İbrahim Mazlum ile “Çevre ve Güvenlik İlişkisi-1: Çevresel Güvenlik” konulu bir yayın gerçekleştirdik.


Podcast’i dinlemek için:


Dr. İbrahim Mazlum, Marmara Üniversitesi

Dr. İbrahim Mazlum, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde (İngilizce) öğretim üyesidir. Dr. Mazlum, lisans öğrenimini aynı üniversitede tamamlayarak 1996’da yüksek lisans derecesini almaya hak kazanmıştır. Yine aynı üniversite ve bölümde 2003 yılında doktora derecesini almıştır. Ulusal ve uluslararası prestijli dergilerde pek çok makalesi bulunan İbrahim Mazlum’un çalışma alanları arasında iklim güvenliği, ekolojik güvenlik, hidropolitika ve eleştirel güvenlik çalışmaları bulunmaktadır. 

Sezen Kaya-Sönmez, Doktora Adayı

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

The EU (and UN) Should Not Make Fun of Our Intelligence: How Realistic Is It To Make Progress Under The Current Circumstances? - Mehmet Öğütçü

"Kehrizler”: The Contribution to the World Civilization by Turks - Mehmet Öğütçü

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Shared Interests in European Union - Turkiye Relations- Çiğdem Üstün

İlginizi çekebilir...
The Wagner mutiny damages Russia’s policy in Africa – Pavel K. Baev