Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yeşil Konuşmalar – 5: Atık Yönetimi ve Çevre Kirliliği

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin beşinci bölümünde Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Sedat Gündoğdu ile “atık yönetimi ve çevre kirliliği” konulu bir yayın gerçekleştirdik.


Podcast’i dinlemek için:


Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Çukurova Üniversitesi

Doç. Dr. Sedat Gündoğdu Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde deniz biyolojisi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Özellikle denizel plastik kirliği üzerine çalışmalar gerçekleştiren Dr. Gündoğdu, mikroplastiklerin sucul ortama girdiği kaynaklar, sucul ortamdaki dağılımı, canlılara etkisi ve besin zincirine transferi konularında çok sayıda çalışmaya sahiptir. Plastik kirliliğinin önlenmesi için atık yönetimi ve atık azaltımı gibi konularda eğitimler de veren Dr. Gündoğdu’nun şimdiye kadar, sofra tuzları, midyeler, tüketimlik balıklar, balık yemleri gibi gıdalardaki mikroplastik kirliliğini ortaya koyan çalışmalar gerçekleştirmiş olmakla birlikte, atık sulardan salınan, deniz yüzeyi ve sedimentinde dağılım gösteren mikroplastiklerle de ilgili çalışmalarda yer almıştır. Hali hazırda da plastik kirliliğinin kaynakları ve çeşitli ekosistemlerdeki dağılımını ve plastik çöp ticaretinin ekosistem üzerindeki etkilerini araştırmaktadır. Uluslararası Plastikten kurtul  (Break Free From Plastic) girişiminin de ana üyesi olan Dr. Gündoğdu’nun çoğunluğu plastik ve mikroplastik kirliliğiyle ilgili olan 100’e yakın ulusal ve uluslararası yayını mevcuttur.

Sezen Kaya-Sönmez, Doktora Adayı

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Küresel Güç Mücadelesi Senfonisinde Kreşendo - Kaan Kutlu Ataç

İlginizi çekebilir...
Yeşil Konuşmalar – 4: Çevre ve Güvenlik İlişkisi-2: Çevresel Güvenlik