Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Tez Konuşmaları: Demokrasi Üzerine Normatif Kavramların Tartışılması: Kırklareli Örneği

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen Tez Konuşmaları” podcast serimizin bu bölümünde İstanbul Politikalar Merkezi Araştırma ve İdari İşler Kıdemli Uzmanı ve Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Cana Tülüş Türk ile “Demokrasi Üzerine Normatif Kavramların Tartışılması: Kırklareli Örneği” başlıklı doktora tezini konuştuk.

Podcast’i dinlemek için:


Dr. Cana Tülüş Türk, Okan Üniversitesi

Cana Tülüş Türk, Ocak 2012’de Araştırma ve İdari İşler Kıdemli Uzmanı olarak İstanbul Politikalar Merkezi’ne katıldı. Aynı zamanda Okan Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Siyaset dersi vermektedir. Doktora derecesini 2023 yılında “Demokrasi Üzerine Normatif Kavramların Tartışılması: Kırklareli Örneği” isimli teziyle İstanbul Bilgi Üniveristesi Siyaset Bilimi kürsüsünde tamamladı. Öncesinde Tohum Otizm Vakfı’nda Projeler Asistanı ve Projeler Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. Sabancı Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisans ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans derecesini aldı. Lisans öğrenimi süresince Cumhuriyet Gazetesi, NTV ve TBMM’de kısa süreli stajyer olarak çalıştı. Cana, araştırmalarında siyaset teorisi, karşılaştırmalı siyaset, Türkiye siyaseti, Avrupa entegrasyonu, popülizm ve Türkiye’de sivil toplum alanlarına odaklanmakta ve ders vermektedir. Türkiye Avrupa Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, “Turkey Europe Future Forum” mezunu, Dış Politikada Kadınlar, Global Diplomacy Lab, United Europe ve Robert Bosch Vakfı program mezunları üyesi’dir. Beğenmeyen Okumasın edebiyat bloğu yazarı olmasının yanı sıra Dış Politikada Genç Kadınlara ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde (BUMED) Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine mentörlük yapmaktadır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

İran’ın İsrail’e saldırısı: Tehlikeler ve Meydan Okumalar – Umut Uzer

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

İlginizi çekebilir...
Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Savaşının Gölgesinde Türkiye-Almanya İlişkileri – Birgül Demirtaş