Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yeşil Konuşmalar – 7: Ekoloji ve Çevrenin Sesi/Su Krizi

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin yedinci bölümünde Türkiye Su Enstitüsü Politika Geliştirme Koordinatörü Dr. Tuğba Evrim Maden ile “Su Krizi” konulu bir yayın gerçekleştirdik.


Podcast’i dinlemek için:


Dr. Tuğba Evrim Maden, Türkiye Su Enstitüsü

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Tuğba Evrim Maden, yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Hidropolitik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde yaptı. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “EU Water Framework Directive, Transboundary Rivers – Case Study” başlıklı doktora derecesini aldı: Maritsa (Meriç) Nehri” başlıklı doktora çalışmasını tamamladı. Aralık 2010 – Nisan 2015 tarihleri arasında Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) – Su Araştırmaları Programı’nda Hidropolitik Araştırmacısı olarak çalışmıştır. Haziran 2017’den bu yana Türkiye Su Enstitüsü’nde (SUEN) hidropolitik uzmanı olarak çalışmaktadır. Çalışmaları su politikaları, sınıraşan sular, akiferler, çevre politikaları, AB Su Çerçeve Direktifi ve Orta Doğu (özellikle Irak, Suriye ve İran’daki su sorunları) üzerine odaklanan deneyimli bir Türk su analistidir. Aynı zamanda İstanbul’da bulunan Orta Doğu Koordinasyon Ofisi’nde Mavi Barış Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Sezen Kaya-Sönmez, Doktora Adayı

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Küresel Güç Mücadelesi Senfonisinde Kreşendo - Kaan Kutlu Ataç

İlginizi çekebilir...
Ateşkes(me) – Burak Korkmaz