Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve BAU Radyo ortaklığında gerçekleşen, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmelerin Mustafa Aydın ve Yüksel Alper Ecevit tarafından değerlendirildiği “Tevatür Podcast” serimizin ilk bölümü dinlemek için:


Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim üyesidir. Halen Euro-Mediterranean University (Slovenya) Senato Üyeliği ve World Council for Middle Eastern Studies Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Prof Aydın, European Academy of Sciences and Art, European Leadership Network, Global Relations Forum, Turkish Atlantic Council, International Political Science Association ve International Studies Association üyesidir. Bugüne kadar yurt içi ve dışında çok sayıda üniversite ve araştırma merkezinde çalışmalar yürütmüş olan Aydın’ın Türk dış ve güvenlik politikaları, uluslararası güvenlik, uluslararası ilişkiler teorileri ile Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleri jeopolitik ve güvenliği üzerine yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Doç.Dr. Y. Alper Ecevit, Bahçeşehir Üniversitesi

2013 yılında Binghamton Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi doktorasını aldıktan sonra 2013-2017 Bahçeşehir Üniversitesi, 2017-2023 yıllarında Çukurova Üniversitesi çalışan Ecevit, halen Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları siyasi partiler, seçim sistemleri, siyasal davranış, nicel metodoloji ve oy verme hakkıdır. Doç. Dr. Ecevit’in, Party Politics, Political Research Quarterly, International Political Science Review ve Parliamentary Affairs dergilerinde makaleleri ve Routledge yayınevi tarafından basılmış kitaplarda Türkiye’de adli kurumlara duyulan güven ve siyasi partiler üzerine yazılmış bölümleri bulunmaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Küresel Güç Mücadelesi Senfonisinde Kreşendo - Kaan Kutlu Ataç

İlginizi çekebilir...
Meşruiyet, Elitler Arası Rekabet ve Sistemsel Dönüşüm Tartışmaları Arasında 2024 İran Seçimleri – Ezgi Uzun Teker