Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yapay Zeka, Kuantum Bilgisayarlar ve Uluslararası Güvenlik – Kerem Karaçay

Okuma Süresi: 1 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen podcast serimizin bu bölümünde Türk Atlantik Gençlik Konseyi (YATA) Yönetim Kurulu üyesi Kerem Karaçay ile “Yapay Zeka, Kuantum Bilgisayarlar ve Uluslararası Güvenlik'” konularını tartıştık.

Podcast’i dinlemek için:


Kerem Karaçay

Kerem Karaçay yönetim kurulu üyesi olduğu Türk Atlantik Gençlik Konseyi (YATA) Türkiye bünyesinde yürüttüğü kamu diplomasisi faaliyetlerine ek olarak uluslararası güvenlik ve risk analizi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans Eğitimini sırasında ilgi alanları olan Amerikan ve Çin dış politikalarına ek olarak yıkıcı teknolojiler üzerine yönelmiştir ve bu kapsamda yürüttüğü uluslararası güvenlik çalışmalarının odağında yapay zeka, kuantum bilişim ve kaos teorisi bulunmaktadır. Aynı zamanda mensubu olduğu Türk Atlantik Konseyi (ATA Türkiye) ve YATA Türkiye kapsamında yürüttüğü kamu diplomasisi faaliyetleri bünyesinde NATO Future Technologies Forum, ve Turkish Atlantic Security Conferences (TASC) gibi çeşitli etkinliklerin organizasyonlarında sorumluluk almaktadır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

İran’ın İsrail’e saldırısı: Tehlikeler ve Meydan Okumalar – Umut Uzer

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

İlginizi çekebilir...
A Multifaceted Journey From 1923 to 2023 – Ela Gökalp Aras