Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Geçişi- Orçun Demir

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen podcast serimizin bu bölümünde TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Araştırma Görevlisi ve Doktor Adayı olan Orçun Demir ile “Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Geçişi” konusunu konuştuk.'”

Podcast’i dinlemek için:


Orçun Demir, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Orçun Demir lisans eğitimini Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında, Bergen Üniversitesi (Norveç) Karşılaştırmalı Siyaset Bölümü’nde değişim programına katılmıştır. Yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programında yapmış ve bu süreçte öğretim asistanı olarak çalışmıştır. Şu anda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktora eğitimine devam eden Demir, aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Ek olarak, Bodrum+ Institute’de  idari asistan olarak çeşitli projelerin yürütücülüğünü üstlenmektedir. Aynı zamanda, “Küresel İlişkiler Üzerine Türkiye-Japonya Diyaloğu” başlıklı devam eden bir projede asistan olarak görev alan Orçun Demir çalışmalarında politik ekonomi, enerji güvenliği, yenilenebilir enerji, çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularına odaklanmaktadır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Panorama Soruyor

Dünyanın Gözü Önünde, Ateş Çemberinde Gazze - Gökçe Gezer

Büyük Güçlerin Veto Oyununda Uluslararası Güvenlik- Burak Korkmaz

Tevatür Podcast: Bölüm 4

Byung-Chul Han: Bir Özgürlük İmkâni Olarak Yorgunluk - Filiz Aydın Cevher

İlginizi çekebilir...
Panorama Soruyor Avrupa’da Sağ Partilerin Yükselişi – Özgür Ünal Eriş