Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yeşil Konuşmalar – 6: Gıda Güvencesi

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin altıncı bölümünde Arel Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Selma Şekercioğlu Bozacıoğlu ile “gıda güvencesi” konulu bir yayın gerçekleştirdik.


Podcast’i dinlemek için:


Dr. Selma Şekercioğlu Bozacıoğlu, Arel Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans, Marmara Üniversitesi AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler programı yüksek lisans mezuniyetinin ardından 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde “Avrupa Birliği İklim Değişikliği Politikasının Oluşumu ve Sivil Toplum Örgütleri” başlıklı tezi ile doktorasını tamamlamıştır. Temel çalışma alanları AB politikaları, AB-Türkiye İlişkileri, İklim ve enerji politikaları, gıda güvencesi ile uluslararası ilişkiler olan Şekercioğlu Bozacıoğlu’nun alanında İngilizce ve Türkçe kitap bölümleri ile makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, yazarı olduğu “Civil Society Impact on the European Union Climate Change Policy” ile editörleri arasında yer aldığı “Diplomaside Değişim: Kuramlar, Kavramlar ve Uygulamalar” kitapları bulunmaktadır. İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünde akademik çalışmalarına devam etmekte, lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vermekte ve Üniversitenin Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığını yürütmektedir.

Sezen Kaya-Sönmez, Doktora Adayı

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Tevatür Podcast: Bölüm 3

İran-İsrail Geriliminde 13 Nisan Sonrası “Yeni Denklem” ve Orta Doğu’nun Geleceği - Gülriz Şen

75. Yaşına Girerken NATO- Fatih Ceylan

Küresel Güç Mücadelesi Senfonisinde Kreşendo - Kaan Kutlu Ataç

İlginizi çekebilir...
Yeşil Konuşmalar – 5: Atık Yönetimi ve Çevre Kirliliği